CABecera ODS 2

2. GJH Goserik ez

ODS 2 subojetivos Duplicate 1

 

Gosea da munduko heriotza-kausa nagusia. Gure planetak izugarrizko baliabideak eman dizkigu, baina sarbide desorekatuak eta maneiu ezeraginkorrak milioika pertsona deselikatzen uzten ditu. Teknologia modernoekin eta bidezko banaketa-sistemekin nekazaritza jasangarria sustatzen badugu, munduko biztanleria osoa sostengatu dezakegu, eta inork berriro goserik ez izatea ziurtatu.

 

 

Helburua

 

ODS 2.1 Hambre cero

Nekazaritza-sektorearen lehiakortasuna eta iraunkortasuna hobetzea
 

ODS 2.1 Hambre cero

Landa-eremuei eta itsasertzei azpiegitura eta zerbitzu egokiak ematea, hiri-ingurunearen pareko bizi-baldintzak bermatzeko eta biztanleei eusteko.

ODS 2.1 Hambre cero

Lehen sektorea gaztetzea, etorkizuneko berme gisa

ODS 2.1 Hambre cero

Berrikuntza eta ikerketa sustatzea, nekazaritza-sektorearen lehiakortasuna hobetzeko
 

ODS 2.1 Hambre cero

Nekazaritza ekologikoa eta haren industria eraldatzailea sustatzea

Indicadores ODS2 EUS

Adierazleak

 

Nekazaritza produktibo eta iraunkorra egiten den nekazaritza-azaleraren proportzioa

 

Obesitatea, gehiegizko pisua edo pisu eskasa duten 2-17 urteko adingabeen proportzioa.

 


Jarraipena

 

 

HASI GABE
10,1%
GAUZATZEN
75,4%
BUKATUTA
14,15%